Mevcut ürünün daha fonksiyonel ve daha düşük maliyet ile yapılacak olan tasarım ve üretim geliştirme süreçlerini içermektedir. Ürün tasarımı olarak da değerlendirilebilinir ancak mevcut bir ürün üzerinden yapılan çalışmaları ürün geliştirme olarak sınıflandırmaktayız. Ticareti yapılan ürün veya yerlileştirme ile piyasaya sunulacak ürünler için Tersine Mühendislik çalışmaları gerçekleştirilir.
Ürün geliştirme firmanın mevcut ürettiği veya ticaretini yaptığı ürünün güncellenmesi, yerlileştirilmesi, geliştirilmesi, maliyetinin optimizasyonu ve benzeri çalışmalara yaptığımız bir tanımlamadır.
Firma rekabetin uygun olacağını analiz ettiği yeni bir alanda piyasaya ürün sunmak isteyebilir. Bu aşamada firmamız mevcut ürünlerin detaylı incelemesi ile yeni trendlerin yakalanmasında rekabetçi ve yenilikçi ürünlerin oluşturulmasında katkı sağlamaktadır. 16 yılı aşan firmamızda tecrübelerimizden oluşan birikim ile farklı sektörlere yenilikçi ürün geliştirme projeleri yapmaktayız.
Günümüz ekonomisinde, sürekli olarak rekabetin artması ve yeni fimaların yenilikçi ürünlerle piyasa girmesi sonucu karlı satış yapmak gittikçe zorlaşmaktadır. “Nasıl olursa olsun üretelim, satmak sorun değil” anlayışı oldukça eskide kalmıştır. Girdi maliyetlerinin belli, işletme maliyetlerinin sürekli artan ve müşteri isteklerinin değişken olduğu bir ortamda, karlılığı artırmak veya sabit tutmak ancak farklı yaklaşımlarla mümkün olabilmektedir. Bunların doğal sonucu olarak, üretim prosesini sürekli olarak iyileştirmek, kayıpları en aza indirgemek ve katma değeri olmayan operasyonlardan kaçınmak, kısaca verimliliği arttırmak, önem verilmesi gereken bir nokta olmaktadır. Fark Yaratmak, Yenilikçi Olmak
Yalın üretimin beş temel prensibi değer, değer akışı, sürekli akış, çekme sistemi ve mükemmelliktir. Yalın düşünce sadece müşterinin istediklerini yaparak akışı sadeleştirmeyi ve talep ile orantılı hale getirmeyi öngörür, amaç edinir. Bunu yapmak için fabrika yerleşim planından, tek parça akışına, kısa kurulum faaliyetlerinden(SMED), çekme prensiplerini uygulamaya kadar birçok yaklaşım ve teknikle akışı iyileştirmeye çalışır.
Bir anlamda akışın pürüzsüzleştirilmesi israfları görmeyi kolaylaştıracak, müşteri taleplerini doğru miktar, kalite ve zamanda karşılamak için altyapıyı oluşturacak ve şirket kayıp maliyetlerini azaltarak, karlılığı arttıracaktır.
Fabrikanızda ve buna bağlı üretim merkezlerinizde, hatta taşeronlarınızda kalite denetimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Denetim sonuçlarının otomatik olarak değerlendirilmesi, gerektiğinde aksiyonlar oluşturarak sorumlulara atanmasını sağlayabilirsiniz.
Kalite kontrol süreçlerinizi, üretim hatlarından gelen verilere bağlayabilirsiniz. Üretim hatlarından, makinelerden veya sensörlerden gelen verilerin entegrasyon servisleri ile sisteme akması sağlanabilir. Sonrasında çalışacak kural motoru ve raporlama araçları ile sorunların oluşmasından önce haberiniz olabilir. Bu sayede gerekli önlemleri yüklü maliyetler oluşmadan alabilirsiniz.
ECC POWER TEKNİK olarak 25 yıllık tecrübemiz ile özel takım imalatında sizlere yardımcı olmak isteriz.Siz değerli müşterilerimizin projelerine göre en uygun aradığınız herhangi bir kesici takımı tasarlayabilir veya kullandığınız standart takımlarda iyileştirmeler yapabiliriz
Aparat ve fikstürler, ürünlerinizi yüksek kaliteli, güvenli ve yinelenebilen bir şekilde üretmenizi ve teslim etmenizi sağlayan imalat yardımcılarıdır. Genellikle birlikte kullanılmalarına rağmen, aparat ve fikstür terimleri arasında belirgin farklar vardır. Aparatlar, operasyon süresi boyunca iş paketinin hareketini ve konumunu kontrol etmek için kullanılır. Aynı zamanda, ürünlerin imalatındaki verimliliği arttırırken üründe doğruluk, yinelenebilirlik ve değiştirilebilirlik sağlar. Fikstürler, imalat sürecinde ya da diğer endüstriyel süreçlerde iş paketlerini doğru lokasyona yerleştirmek ve sabitlenmiş konumda tutmak için kullanılır. Ayrıca; üretim maliyetini azaltırken kalitenin devamlılığını ve doğru özelliklere sahip çok çeşitli parçaların üretilebilmesini sağlar. Standart olmayan fikstürler, üretim alanında kullanılan belirli bir makinede gerçekleşen belirli bir operasyon için özel olarak tasarlanır ve üretilir.
Teknik resim standartlarına uygun olarak tüm makine ve parçalarının detaylı bir şekilde krokilerini çıkarıp imalat resimlerinin bilgisayar ortamında çizilmesi, CE, TSE, faydalı model ve patent için uygun teknik resimlerin çizilmesi, Mevcut çizim ve projelerin bilgisayar ortamına aktarılması, Mevcut teknik resimlerin ya da üç boyutlu çizimlerin gerekli revizyonlarının ve yenilenmesinin yapılması, Üç boyutlu (3D) modelden teknik resim (2D) hazırlanması, Ürünlerin parça ve montaj teknik resimlerini hazırlanması, Firmanın standartlarına uygun teknik resim oluşturarak, ölçülendirme, geometrik toleranslandırma, imalat operasyonları ve teknik resim notlarını içeren imalat resimlerinin hazırlanması, Montaj parça listelerinin hazırlanması, Patlatılmış montaj resimlerinin hazırlanması ve referanslandırılması, Hazırlanan teknik resimleri yayım sürecine uygun olarak yayımlanması, Resimlerin revizyonlarının oluşturulması, Teknik resimleri (2D) üç boyutlu (3D) modele çevrilmesi, İstenilen makinelerin katalog, kullanım ve kurulum kılavuzlarını anlaşılır bir şekilde teknik olarak hazırlanması, Ürün fiyat listesi oluşturmak için kullanılacak çizimlerin hazırlanması konusunda destek veriyoruz.
Net Kesici Takımlar, talaşlı imalat yapan firmalara kesici takım tedariği, teknik bilgi ve lojistik destek vermek amacıyla personelimiz hizmetinizdedir. Net Kesici Takımlar, alaşlı imalat sektöreüne dair tüm taleplere cevap veren ürün gamına sahip, sektörel ihtiyaçlara kaliteli çözümler üretmek için buradayız.